Je motorrijbewijs haal je toch zeker bij RIJTOP.nl

Voor het behalen van je motorrijbewijs zijn de mogelijkheden divers. Aan de hand van een intakeles wordt een advies gegeven over het aantal te volgen lessen. In overleg met de instructeur kun je kiezen voor een reguliere of versnelde rijopleiding. Hoe meer uren je per week lest, hoe sneller je op examen kunt.

Wanneer je al in het bezit bent van je autorijbewijs, mag je zonder theoriecertificaat motorrijlessen volgen. Het is een aanrader toch zo spoedig mogelijk je theoriecertificaat voor de motor te behalen. Dit moet je immers op examen kunnen tonen. Heb je nog geen autorijbewijs, dan moet je eerst je theoriecertificaat voor de motor behalen alvorens je op de motor mag stappen. Kijk voor meer informatie onder het kopje theorielessen.

We geven les voor zowel de categorie A1(125cc) als de categorie A2 (250cc) als de categorie A (500cc).

 

Drie categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A

Welke categorie motorrijbewijs (A1, A2 of A) u nodig heeft, hangt af van het motorvermogen, uw leeftijd en ervaring:

  • Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.
  • Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. U moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A1.
  • Categorie A is voor motorfietsen met een onbeperkt vermogen; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 22 jaar. U moet minimaal 2 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A2. Het is ook mogelijk dit rijbewijs rechtstreeks te behalen. De minimumleeftijd hiervoor is 24 jaar.

Verder kun je gratis gebruik maken van diverse helmen, handschoenen en motorkleding in alle maten. Om je motorrijbewijs te behalen, moet je in totaal twee praktijkexamens afleggen, te weten het Motorexamen Voertuigbeheersing (AVB) en het Motorexamen Verkeersdeelname (AVD).

 

Motorexamen Voertuigbeheersing (AVB)

Het AVB-examen bestaat uit twaalf oefeningen, waarvan je er zeven krijgt op het examen. Iedere oefening mag je één keer herkansen. Om te slagen moet je in totaal vijf van de zeven verschillende oefeningen succesvol afronden. We beschikken over een motoroefenterrein, waar alle bijzondere verrichtingen vast staan opgesteld. Hier kun je rustig en ongestoord de bijzondere verrichtingen oefenen.  Het gemiddelde aantal lessen voordat je op AVB-examen gaat is ongeveer tien lesuren. Wanneer je in het bezit van je autorijbewijs, hoef je op dit examen nog niet in het bezit te zijn van een theoriecertificaat voor de motor.

Wil je weten welke bijzondere verrichtingen je moet beheersen? Klik dan op:

http://rijbewijs.cbr.nl/pdf/Motoroefeningen.pdf

Verkeersdeelname (AVD)

Het AVD-examen bestaat uit rijden met een motor in het verkeer. De examinator en de instructeur volgen je in een auto. De examinator let onder meer op het kijkgedrag, de plaats op de weg en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. Het gemiddelde aantal lessen voordat je op AVD-examen gaat is tien à twaalf. Ook zul je in het bezit moeten zijn van een theoriecertificaat voor de motor en zul je geslaagd moeten zijn voor je AVB-examen.

 

GEGARANDEERD VOOR EEN VASTE PRIJS JE RIJBEWIJS


Prijzen:

  • Losse lesprijs (rijles van 60 minuten) € 48,50
  • AVB-examen € 170,-
  • AVD-examen € 249,-
  • EV                 € 47,50
Naam pakket Prijs pakket Info pakket
AVD pakket €    700 10 uur les en AVD examen
AVB pakket €    600 8 uur les, online theorie AVB examen
Startpakket €    550 incl. 10 uur les online theorie cursus
Totaalpakket €    1249 20 uur les, online theorie, AVB en AVD examen